Praktisch


Werkwijze

Intake
De belangrijkste stap van verandering is ‘gewoon beginnen’. Als je de keuze hebt gemaakt dat je iets in je leven wilt veranderen, dan helpt Stug je graag verder en gaan we samen de speeltuin van het leven in. In een intakegesprek van drie uur bespreken we waar je nu staat in je leven, waar je tegen aanloopt en waar je naar toe wilt. Antwoorden hoef je niet te hebben, die komen vaak pas na enkele sessies.

Als we er in het intakegesprek achter komen dat Stug je niet verder kan helpen, betaal je niets!

Sessies of Coaching
Na het intakegesprek volgt een advies. Dat advies kan zijn dat je met enkele vervolgsessie gelijk al een paar grote slagen kan slaan. Maar als je van iets verder moet komen of drastische veranderingen wilt doorvoeren, dan kun je ook kiezen voor het Stug SuccesTraject. Daarmee gaan we grondig aan de slag om middels 7 trainingssessies van 1,5 uur, opdrachten en begeleiding een aantal maanden aan de slag gaan. We sluiten het traject af met een evaluatiegesprek, waarin we samen een plan maken hoe je ‘minder stug’, spelend het leven door kan.

Opdrachten
Elke opdracht wordt speciaal voor jou ontwikkeld, zodat deze aansluit bij de echte obstakels uit jouw leven. Het meest effectieve aan de opdracht is dat deze meer van je vraagt dan comfortabel is. De opdracht is altijd redelijk open en weinig specifiek. Je zult hierdoor veel zelf moeten invullen. Hiermee simuleren we een projectmatige aanpak van uitdagingen in je leven. Hierin zul jij zelf de regie voeren, opdrachten aan jezelf verstrekken en keuzes maken op basis van jouw eigen wensen en verwachtingen. Hierdoor zul je sneller echte frustraties en teleurstellingen ervaren. En dat is nou juist net wat je nodig hebt. Er wordt  een situatie gecreëerd waarin jij niet tevreden bent met jouw eigen ‘oude’ gedrag en er ruimte en energie ontstaat om nieuwe gedachten en gedrag aan te leren.

Stug vertelt jou niet hoe jij je leven moet leven, maar laat je wel ervaren hoe je altijd een keuze hebt in je leven.