Masterclass


Waarom doe jij niet waar je van droomt? Welke droom zweeft nog ergens op een to-do-lijstje, in je achterhoofd of heb je eigenlijk al stiekem opgegeven?

Over zeven weken is alles ander…

Elke droom is heel persoonlijk en daarmee van waarde. Het zegt iets over wie je bent, waar je naar verlangt, en wat voor jou écht belangrijk is. Maar daarnaast betekent de keuze voor het echt najagen van die droom meestal daadwerkelijk verandering, van jezelf, of je omgeving. Die verandering is misschien wel heel belangrijk, nuttig, of bijzonder. En omdat het jouw droom is, ben jij de enige die de gedroomde verandering kan gaan starten. Dat geeft jou een kans, en een verantwoordelijkheid, maar ook heel veel energie.

Een droom ontstaat vaak zomaar, in een onbewaakt ogenblik. Maar voor het realiseren ervan is meestal heel wat nodig. Je krijgt vaak te maken met teleurstellingen, frustraties, mensen die zeggen dat je het toch niet kan, of niet moet willen. En je moet al zoveel. Hierdoor stranden zoveel dromen, voordat jij ze een serieuze kans hebt gegeven. En dat is hartstikke zonde, want hierdoor laat je een heleboel geluk en waardevolle verandering verloren gaan.

Voor je het weet heb je al je dromen laten varen en zit je vast in een wereld vol dingen die je moet, zonder tijd voor dingen die stiekem echt belangrijk voor je zijn. Voor je het weet maak je alleen nog maar keuzes die logisch passen bij een ‘standaard’ leven, en maak je je ook nog eens druk over of je daar wel aan kunt voldoen. Dit is niet alleen heel frustrerend, het is ook heel erg zonde van jou unieke potentieel: datgene wat jij zou kunnen doen of bereiken voor jezelf of de wereld om je heen, als je zou kiezen voor het najagen van jouw droom, passie, of wens.

Elke tiener is aan het einde van de middelbare school op een bijzonder punt aangekomen: volwassen genoeg voor eigen keuzes, met nog relatief weinig vastgeroeste gedachten en gedrag. Om geluk te ervaren en het grote potentieel van elke jongere voor zichzelf en de wereld te benutten, wil ‘Lijkt me Stug’ met hen in de Masterclass ontdekken wie ze zijn, wat ze willen en hoe ze daar komen. In zeven sessies beantwoorden de leerlingen zeven vragen en worden ze uitgerust met de praktische vaardigheden en inzichten. Over hoe gedachten, gevoel en gedrag nou eenmaal werken en hoe je die het best kunt inzetten.

Elke jongere leert hiermee zichzelf en het leven beter te begrijpen en de eigen keuzevrijheid te herkennen. Hiermee kan meer zelfverzekerd en vol goede moed de eigen wereld worden ingestapt en veranderd.

 

De Lijkt me Stug Masterclass is speciaal ontwikkeld voor middelbare scholieren in de HAVO en VWO (voor)examenklassen.

Gedurende zeven weken wordt elke groep van ongeveer zeven deelnemers ondergedompeld in een intensieve, praktische training van zeven sessies van ongeveer twee uur. Hierbij worden zeven cognitieve competenties aangeleerd die zijn gebaseerd op breed toegepaste psychologische vaardigheden, therapievormen en projectmanagement-vaardigheden.

Tijdens de sessies zullen de deelnemers:

  • persoonlijke doelen daadwerkelijk behalen;
  • fysieke en emotionele grenzen verleggen;
  • verantwoordelijkheid moeten leren nemen voor de eigen keuzes;
  • leren communiceren
  • effectieve gedachten en gedrag aanleren
  • de bijbehorende theorie van elke competentie kennen.

Na de Lijkt me Stug Masterclass heeft elke deelnemer meer kennis en vaardigheden om het eigen potentieel in te zetten, dromen te realiseren, en hierdoor meer geluk en zelfzekerheid te ervaren.

Wil jij ook een Lijkt me Stug Masterclass op jouw school? Dat kan!
We werken flexibel door het hele land en komen graag op bezoek.
Neem voor meer informatie gewoon contact met ons op.